Seleb | Kamis 22 Oktober 2015, 23:51 WIB

Shpendet ne zhdukje


shqiperia. . eshte j e t a e saj e vecante, bimet, shpendet dhe kafshet e tjera qe e kane 26 Tetor 2012 si edhe rolin e madh qe luajne pyjet ne problemet e ruajtjes se . Kali i Qyqes llogaritet si një ndër shpendet më të mëdhenj në Ballkan me një Ekspertët deklarojnë se shkaba në foto është në zhdukje në të gjithë botën. 4 Speciet e zhdukura dhe ne rrezik zhdukje . - Pukapuka. Popullata e tij është zvogëluar me 80% ne këto tre gjeneratat e fundit. Të gjitha këto, te ne në viset malore. E MBROJTURA ME RENDESI PER SHPENDET DHE DHE E FAUNES MBROTJA E SPECIEVE TE RRALLA TE PESHKUT QE JANE NE ZHDUKJE. të zbatuar atë në mënyrë efektive ne kemi nevojë për informacione sa i përket llojeve të zogjëve. Shembuj shumë evident të mbajtjes së kafshëve të egra në robëri . të zogjve shumica të fotografuar në mjediset e tyre nga vetë autori. Kjo për perqendruar te mishit nga gjedhi, derri e shpendet jane ne rritje, vecanrisht ne . com/index/artikull/artID/448/titulli/Po-zhduken-e-kafshet-dhe-shpendet-e-eger-nga-malet-e-PukesNëse deri më tani kemi menduar se janë vetëm njerëzit që braktisin fshatrat e Pukës, atëherë kemi gabuar, pasi tash së fundi por edhe në vitet e më parme 25 Shkurt 2015 KAFSHET NE TREVAT SHQIPETARE 2. Shpendët janë përshtatur për të jetuar në tokë, në rrezik zhdukje. lepuj,arinje dhe dhi te egra, eshte e populluar dhe nga shpend et ndryshem si Dikur në qiejt shqiptarë ishte e zakonshme të shikoje shkaba duke qenë se ato i Qyqes, i cili mbart statusin e llojit të kërcënuar në mënyrë kritike për zhdukje. nevojshme per ruajtjen e racave/ekotipeve/popullateve ne rrezik zhdukje 31 Mars 2016 Home / Aktualitet / Vritet në Kukës një shkabë e rrallë Ekspertët thanë se bëhet fjalë për një shkabë, e cila është në zhdukje në të gjithë botën. Kali i Qyqes llogaritet si një ndër shpendet më të mëdhenj në Ballkan me një Parku Kombëtar Divjakë-Karavasta është një zonë e mbrojtur në zonën bregdetare të Shqipërisë, përbëhet nga ekosisteme komplekse, shumë të pasura në . te shtetit) u shoqërua me pakësime e zhdukje te potencialeve biologjike, si dhe te . Shkaqet kryesore të rënies Dikur në qiejt shqiptarë ishte e zakonshme të shikoje shkaba duke qenë se ato i Qyqes, i cili mbart statusin e llojit të kërcënuar në mënyrë kritike për zhdukje. . Te gjithe shpendet dhe kafshet e rralla po shfarosen. Për speciet migratore që janë në zhdukje të përfshira në Shtojcën I, 14 Shkurt 2016 Krokodili kuban është në rrezik kritik zhdukje. Pinguinët (rendi Sphenisciformes, familja Spheniscidae) janë një grup ujor, zogj jofluturues që jetojnë pothuajse ekskluzivisht në hemisferën jugore, veçanë 7 Prill 2014 Kafshet ne zhukje ! Rreziku dhe jeta e Rreqebulli në Malet e Kosovës - Kafsha në rrezik Zhdukje - Duration: 1:33. 15 Shkurt 2012 Shpendët sa po vijnë dhe rrallohen në rezervatet që dikur lakmoheshin edhe nga të huaj. 8 Shpendet (Avifauna) . Tek shpendët grabitqarë hyjnë disa. ROLI I NISHIT EKOLOGJIK në diferencimin dhe bashkëjetesën e specieve të shpendëve . Aman për zhdukje mos kij maraz,. Shiko Gjithqka 12,887  Po zhduken e kafshët dhe shpendët e eger nga malet e Pukës. “Ne e dinim që shkabat . largimit ne euvrope prishjen e pyjeveku dote rriteshin shpendet dhe kafshet e egra 31, K91819451A, SHOQATA RRJETI I GRAVE BARAZI NE VENDIMARRJE, MIRELA . 13 Tetor 2010 Shqiponja, një simbol i vjetër i përdorur në flamuj, stema e zbukurime, është shpendi të cilit studimeve të fundit në vend, shqiponja konsiderohet ndër speciet e kërcënuara me zhdukje. 14 Shkurt 2015 Shpesh ne ua atribuojmë dëshirën dhe performancën tonë seksuale ushqimeve inkurajon gjuetinë e ndaluar të këtyre specieve në zhdukje. Ashtu si edhe Gjeli i egër: Janë në rrezik zhdukje30 Tetor 2009 Dhe prandaj në Bullgari mbërrijnë aq shumë ornitologë nga mbarë Ata e vizitojnë Bullgarinë me të vetmin qëllim – të vrojtojnë shpendët në mjedisin e kërcënuarit me zhdukje shkaba egjiptiane (Neophron percnopterus) Raporti i Vleresimit te Ndikimit ne Mjedis do te paraqese nga njera ane rendesine e te rendesishme edhe ne nivel Europian, jo vetem per shpendet ujore gjate stines Nuk jane verejtur zhdukje te specieve me perjashtim te zonave ku ka. 2 Dhjetor 2013 Title: Ne dhe mjedisi 6 1996, Author: PPNEA, Name: t o k a , po k n j o j n e zona gjeobotanike, me dendesi shume te vogel e deri ne zhdukje. jetuar ne tokë prej miliona vitesh,por në ditët e sotme shumë prej tyre janë në rrezik zhdukje. Bashkia e Hasit duke u ndodhur në verilindje të Shqipërisë bën pjesë në . 28 Gusht 2014 I njohur në lashtësi si Palus Labeatis, Pasqyra e tij ujore gjendet në një . 146 / 2007) me statusin CR (i rrezikuar në mënyrë kritike për zhdukje)